Legg Bergen by bak deg og start dagen med et cruise til Hardanger og Hardangerfjorden, dronningen av fjordene. Cruise langs fjorden og utforsk det majestetiske landskapet med høye fjell, isbreer, fossefall og fruktbare gårder med tusenvis av frukttrær langs fjorden. Det er ingen tilfeldighet at munkene startet fruktproduksjon i Hardanger på 1300-tallet. Det unike klimaet langs Hardangerfjorden gir optimale forhold for dyrking av epler av eksepsjonelt høy kvalitet. Og når ingrediensene ikke kan bli bedre, er alt klart for god sider og juice.
I generasjoner har det kjente Hardangereplet blitt presset og bearbeidet til perfeksjon. De siste årene har imidlertid populariteten, kvaliteten og standarden nådd helt nye høyder. Sider fra Hardanger kan nå skilte med flere nasjonale og internasjonale priser. På samme måte som Champagne er «Sider frå Hardanger» et geografisk beskyttet navn. Sideren, som er laget med eplejuice og gjær på enten villgjær eller selve epleskallet, kjennetegnes av en lett, syrlig og aromatisk eplesmak. redients kan ikke bli bedre, alt er klart for god sider og juice.
Ved Nå i Sørfjorden er det en siderklynge, og her besøker du en sidergård og smaker på 5 forskjellige sider. Etter det blir det servert lunsj på den nyetablerte restauranten Siderhuset Ola K. Siderhuset Ola K ble etablert våren 2021 som et supplement til det fantastiske siderprodusentene i regionen har skapt de siste årene. Siderhuset ligger midt i det nordiske siderparadiset!
Husets historie starter helt tilbake i 1912, da det ble bygget som en praktisk landhandel hvor lokalbefolkningen kunne handle varene sine, sende og hente post. Ikke minst fungerte huset som et samlingssted.
Etter lunsj kommer du tilbake til Bergen med båt og/eller buss.
Inkludert:
Transport med båt og/eller buss.
Omvisning på en sidegård og smaksprøver 5 sider
Lunsj og mineralvann på lokal restaurant «Siderhuset Ola» K
Foreslått timing, ulike reiseruter tilgjengelig:
Fyll ut skjemaet for å bli kontaktet eller ta kontakt med oss direkte på epost eller mobil. Vi står klar for å svare på ethvert spørsmål.